9 Aralık 2011 Cuma

Backtrack Kurulumu

Backtrack güvenlik denetimi yapan bir linux dağıtımıdır. Her ne kadar backtrack wireless şifrelerini kırma ile Türkiye'de ünlensede aslında içinde barındırdığı araçlar bundan çok daha fazlasını yapabilmektedir. Son çıkan sürümüyle birlikte artık pdalarda da çalışabilir duruma gelmiştir ve ubuntu 10.04 LTS sürümünü taban olarak kullanmaktadır. Buda ubuntunun tüm rahatlığını üzerimizde hissetmemize sebep oluyor. Linux ile yeni tanışanlar varsa Backtrack'in 5 sürümünden öncekilerini indirmemelerini tavsiye ederim çünkü , ubuntu en kolay kullanılan ve en fazla kullanıcı kitlesine sahip linux dağıtımıdır. Bu sayede çok rahat destek alabiliceksiniz .

Backtrack'i yüklemek için iso dosyasını yazdırıp bilgisayarınızı baştan başlatmalısınız. Backtrack'i www.backtrack-linux.org adresinden indirebilirsiniz.
Bilgisayarınız baştan başlayınca karşınıza backtrack'in açılış ekranı gelecek ne yaptığınızı bilmiyorsanız en üstteki seçeneği seçerek devam edin sonrasında karşınıza resimde gördüğünüz backtrack gelecek. Masaüstündeki installer'a tıklayarak yükleyebilirsiniz. Ekran kartı dışındaki tüm driverlarınızı otomatik olarak tanıyacaktır.(klavyeyi direk tanıyamayabiliyor Türkiye'yi seçtikten sonra sağdaki klavye seçeneğini değiştirin sonra tekrar en üstte olan türkiyeyi seçin düzelecektir.)
Eski backtrack sürümlerini ana işletim sisteminiz olarak kullanmak birkaç yönden yorucu ve sakıncalı olabilirdi. Fakat ubuntu 10.04 sürümüne geçince bu sıkıcı durumun büyük bir çoğunluğu ortadan kalktı. Yinede backtrack'i ana sistem olarak kullanacaklar için root kullanıcı dışında normal kullanıcı yetkilerine sahip bir kullanıcı oluşuturup onu kullanmalarını gerektiğinde root olmalarını tavsiye ederim , bu sayede hatalar alırsanız geri dönüşü daha kolay olacaktır.

kurulumun disk biçimlendirme kısmında size 3 tane seçenek sunacaktır. Elle ayarlamanız tercihimdir. Kullanacağınız miktarı belirleyin ve yaklaşık 512 mblık bir de swap alanı oluşturun. Backtrack 5 in kurulumu ubuntunun kurulumuyla aynıdır , kurulumu izlemek isteyenler için video aşağıdadır sadece görüntüleri takip etmeniz yeterlidir.




share on: facebook

0 yorum:

Yorum Gönder